Naar de brugklas

Als je bij ons op school komt, start je in de brugklas. Wij vinden het belangrijk dat je in de juiste klas komt. Het onderwijs mag er niet te moeilijk zijn, maar ook niet te makkelijk. Daarom hebben we verschillende brugklassen:

  • Atheneum met latijn
  • Atheneum/havo
  • to havo (havo/mavo)
  • mavo

Brugklasplein

Het komt wel eens voor dat er een les uitvalt. Bijvoorbeeld als een docent ziek is. Je gaat dan met je klas naar het brugklasplein. Daar krijg je een vervangende les. Met de opvangdocent ga je gewoon verder met de lesstof.

Vaste tijden

In de brugklas begin en eindig je elke dag op dezelfde tijd. Handig! Je begint om 08.15 uur en bent om 15.00 uur vrij. Op dinsdag en vrijdag ben je zelfs nog eerder vrij!. Zo is er genoeg tijd voor je huiswerk en leuke dingen!

Femke

“IK VOND HET EERST BEST SPANNEND OM NAAR DE BRUGKLAS TE GAAN: HOE GA IK DE LOKALEN VINDEN? ZIJN DE DOCENTEN WEL AARDIG? KRIJG IK WEL VRIENDINNEN? IK KENDE NIEMAND TOEN IK NAAR DE HEEMGAARD GING, MAAR IK HEB AL SNEL VRIENDINNEN GEMAAKT. DE DOCENTEN ZIJN HEEL AARDIG EN NEMEN DE TIJD OM JE TE HELPEN. IK HEB EEN FIJNE KLAS: ER WORDT NIET GEPEST EN IEDEREEN KAN ZICHZELF ZIJN.”