Groep 7 en 8

Kom op onze
open dag!

11 maart 2022
13.00 - 18:00 uur

Bijna naar de brugklas

Zit je in groep 7 of 8? Dan is het bijna zover: je gaat bijna naar de brugklas! Op de Heemgaard hebben we vijf verschillende brugklassen. We vinden het namelijk belangrijk dat de lessen goed bij je passen en dus niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk zijn. En aan het einde van de brugklas gaan we samen met jou en je ouders kijken welk niveau het beste bij jou past. Lees er hier meer over.

Heb je altijd al een brug willen kunnen bouwen? Of willen leren ondernemen? Of kun jij niet wachten om met toneel en sport aan de slag te gaan? Kom erachter wat écht bij jou past tijdens onze DOE-middagen, we laten je dan graag zien wat je hier kunt leren!

Is De Heemgaard dé school voor jou? Leuk! Meld je aan op onze school!

 • 3
  nov

  DOE-middag 3 november

 • 10
  nov

  DOE-middag 10 november

 • 17
  nov

  DOE-middag 17 november

 • 24
  nov

  DOE-middag 24 november

 • 11
  mrt

  Open dag! Kom langs bij De Heemgaard

 • 9
  feb

  Voorlichtingsavond voor ouders en groep 8

Groep 7 en 8

ALTIJD IEMAND OM MEE TE FIETSEN

Bereikbaarheid

Naar welke brugklas ga jij?

Op De Heemgaard hebben we verschillende brugklassen. We vinden het belangrijk dat het niet te makkelijk voor je is, maar ook niet te moeilijk. Aan het einde van de brugklas kijken we samen met jou en je ouders welk niveau het beste bij je past. We hebben vijf brugklassen: mavo, To-havo, atheneum/havo, atheneum en atheneum met latijn.

Veel gestelde vragen

Een nieuwe school betekend veel nieuwe indrukken maar ook veel vragen. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.
Wat staat je allemaal te wachten als je je aanmeldt op De Heemgaard?

Wil jij je aanmelden voor De Heemgaard? Wat leuk! En dat is heel eenvoudig. Je vult het aanmeldingsformulier die je hebt ontvangen in en levert hem in bij ons op school. Opsturen kan eventueel ook (Postbus 20177 HD Apeldoorn).

Kun je ‘m, niet meer vinden? Geen zorgen, je kunt hem HIER downloaden!

Na het aanmelden gaan wij kijken of je bent toegelaten. Wat wij daarbij heen belangrijk vinden is het advies van jouw meester of juffrouw op de basisschool. Dit betekent niet dat je echt aan je advies vast zit. Zo zien we steeds meer leerlingen die na hun mavodiploma willen doorstromen naar de havo. Lees HIER de toelatingseisen om “de stap” naar havo te kunnen maken. Zodra wij jouw toelating rond hebben (of misschien helaas niet), hoor je van ons. Het volgende op de planning is dan een kennismakingsdag, waarop jij jouw klasgenootjes en mentor ontmoet. Wel zo handig voor de start van het nieuwe schooljaar.

 

Wat zijn de lestijden van De Heemgaard?

DING  – De eerste bel van de dag is om 08.10 uur te horen, want om 08.15 starten de eerste lessen. Onze lessen duren 50 minuten lang en het lestijdenrooster ziet er als volgt uit:

08.15  – 09.00 uur 1e uur
09.00 – 09.55 uur 2e uur, waarin het bezinningsmoment is opgenomen
09.55  – 10.45 uur 3e uur
10.45  – 11.10 uur pauze
11.10   – 12.00 uur 4e uur
12.00  – 12.50 uur 5e uur
12.50  – 13.20 uur pauze
13.20  – 14.10 uur 6e uur
14.10  – 15.00 uur 7e uur
15.00  – 15.50 uur 8e uur
15.50  – 16.40 uur 9e uur

Let op! 
Op dinsdag sluit het 6e lesuur direct aan op het vijfde lesuur, dus van 12.50-13.40 uur.

Alleen in bijzondere situaties is er op dinsdagmiddag les. Waarom? Deze tijd is vrijgemaakt voor vergaderingen die jouw docenten en andere mensen op school hebben. Moet je een toets inhalen of herkansen? Dat kan wel. Ook is deze middag gereserveerd voor leerlingen die moeten nablijven of extra corvee hebben. Dus als jij jouw dinsdagmiddag lekker vrij wilt houden, weet je wat je moet doen…

Hoe wordt er digitaal lesgegeven?

We vinden het belangrijk dat jij je ontwikkelt; op school, maar ook online. Daarom leren we je van alles over de digitale wereld, zoals:

 • veilig internetten
 • herkennen van nepnieuws
 • programmeren van een robot
 • hoe voorkom je online pesten
 • het ontwerpen van een infographic

Deze vaardigheden komen in alle vakken van pas. Ook ga jij je vanaf de brugklas experimenteren in ons MEDIALAB: zelf filmpjes maken, webteksten schrijven en je leert de digitale wereld te combineren met de echte wereld.

Je eigen laptop aanschaffen of huren?
Dat kan bij ons op school! De laptop voldoet dan aan alle eisen én je krijgt ondersteuning van onze ICT-afdeling.

Daarnaast is digitaal lesgeven een nieuw fenomeen binnen het onderwijs geworden, door de maatregelen rondom het coronavirus die we hebben gekend. Hierdoor leerden we innovatief om te gaan met de digitale middelen. Deze nieuwe manieren zien we nu als toevoeging aan ons onderwijs. Zo zijn we nu in de mogelijkheid om vanaf een afstand les te geven, een les te volgen en lessen voor te breiden.

 

Hoe houden wij contact met ouders/verzorgers?

Nog even en dan sluit uw kind samen met u een belangrijke periode af: de basisschooltijd. De stap naar het voortgezet onderwijs is heel normaal, maar toch ook heel bijzonder. Het is voor u net zo spannend als voor uw kind. Daarom willen wij samen met jullie ervoor zorgen dat uw kind een leuke en leerzame schooltijd op De Heemgaard heeft. Hoe we dat doen? Door zoveel mogelijk met u in contact te blijven. 

Dit doen we door:

 • Magister

Op De Heemgaard werken we met een geautomatiseerde leerlingvolgsysteem: Magister. Dit betekent dat we alle gegevens van elke leerling in de computer bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan cijfers, aanwezigheid, het rooster en de uitkomsten van gesprekken. Zowel u als uw kind krijgen via een inlogcode toegang tot Magister. Zeker in de brugklas is het prettig dat u als ouder kunt meekijken, zodat u uw kind op weg kunt helpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld met het rooster of huiswerk. Uw zoon of dochter kan zelf zijn/haar huiswerk in Magister afvinken en zo overzicht houden wat er nog moet gebeuren. In de ELO (Elektronische Leer Omgeving) vinden leerlingen studiewijzers, digitale leermiddelen en (extra) informatie over het vak. Zo kan een docent iets voor een leerling klaarzetten in de ELO, maar kan de leerling ook zelf aan de slag met extra oefenstof en/of verdiepingsopdrachten.

In Magister vindt u alle cijfers van uw zoon of dochter en ziet u ook of uw kind aanwezig is geweest in de les. Resultaten van Cito-toetsen, een profielkeuzeonderzoek of een extern onderzoek vindt u ook in Magister. Op die manier heeft u altijd een totaaloverzicht. Op dit moment werken we nog aan de mogelijkheid van een Portfolio, zodat leerlingen ook hun eigen vorderingen op het gebied van Loopbaan Oriëntatie en Beroepskeuze (LOB) zelf kunnen bijhouden. Voor leerling is er ook een App (Maestro) ontwikkeld, waardoor zij makkelijk via hun smartphone hun rooster en cijfers kunnen bekijken.

 • Persoonlijk contact

Via Magister kunnen we u snel en eenvoudig informeren, maar persoonlijk contact vinden we minstens zo belangrijk. Daarom organiseren we verschillende contactmomenten. Denk aan ouderavonden, spreekavonden en mentorspreekavonden. Als het nodig is, kunt u natuurlijk altijd tussentijds contact opnemen met school.

 • Meedenken

Om ons onderwijs te blijven verbeteren vinden we het van belang dat u ons laat weten wat goed gaat en wat beter kan. Dit doen we door tevredenheidsonderzoeken en door met ouders in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld in de MR of oudercommissie.

Hoe kan ik in contact komen met school of docenten?

Heb je een vraag of opmerking en wil je in contact met ons komen? We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08.00-16.00 uur. Medewerkers zijn ook goed bereikbaar via hun e-mail.

Bezoekadres
De Heemgaard
Heemradenlaan 125
7329 BZ Apeldoorn

T: 055-538 56 00
E: info@heemgaard.nl

Postadres
Postbus 20177
7302 HD Apeldoorn

Ziek melden?
Ouders/verzorgers van minderjarige leerlingen en meerderjarige leerlingen kunnen een ziekmelding telefonisch doorgeven: 055-538 56 26.
Ziekmelding voor hele dag kan ook via de ouderinlog in magister. Voor afmelding van enkele lesuren kunt u het verlofbriefje invullen.

Groep 7 en 8
Groep 7 en 8

De beste schooltijd!

Dat jij een fijne schooltijd hebt vinden wij heel belangrijk.
We willen dat jij je prettig en veilig voelt op school en vinden het belangrijk dat iedereen gezien en gekend wordt. Daarom hebben we afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan en wat we van elkaar mogen verwachten. Zo weten we allemaal waar we aan toe zijn en wat we aan elkaar hebben. Helder en duidelijk!
Kies jij voor De Heemgaard?

Ja! Ik meld mij aan