Havo

De havo duurt vijf jaar en bereidt je voor op het hoger beroepsonderwijs (HBO). In de eerste drie jaar van de havo bereiden we je stap voor stap voor op de bovenbouw. Zo leer je geleidelijk om te gaan met studieplanners, praktische opdrachten en toetsweken. Je leert dus steeds zelfstandiger te werken, wat ook belangrijk is voor een mogelijke vervolgstudie.

Vanaf het begin mag je al keuzes maken. Zo mag je in klas 1 en 2 een PLUS route kiezen, waarin je je talenten verder kan uitbouwen. In de derde klas rond je al een aantal vakken af, zodat je je goed kan focussen op de vakken die je in de bovenbouw gaat volgen. Die vakken mag je voor een deel zelf kiezen. Dit kunnen bijvoorbeeld vakken zijn die je tijdens de PLUS route hebt gedaan, of vakken die je nodig hebt voor je vervolgstudie. De vakken die je in de bovenbouw volgt, zijn ook de vakken waarin je examen doet.

Als je het vak Management en Organisatie kiest in de bovenbouw, dan zit je in de Business School. Hierin maak je in modules kennis met het ondernemerschap en start je je eigen bedrijf. Bij dit vak kan je certificaten verdienen.