DOE-dagen

Lijkt het je leuk om eens langs te komen bij ons op school en écht te ervaren hoe het hier is? In de maand november organiseren we elke woensdagmiddag een doe-dag.

Voor wie? Alle kinderen in groep 8
Waar?De Heemgaard, Heemradenlaan 125, via hoofdingang
Hoe laat? Alle middagen van 14.30 – 16.30 uur
Wanneer?Elke woensdagmiddag in de maand november
InschrijvenInschrijving staat open vanaf de maand oktober.
Je mag je aanmelden voor meerdere Doe-middagen!

Sport & Bewegen

Op De Heemgaard kies je in de brugklas een Plusroute. Je hoeft geen topsporter te zijn om Sport & Bewegen te kiezen. Je maakt kennis met allemaal verschillende sporten zoals atletiek, jongleren en tafeltennis. Zelf een sporttoernooi organiseren en je verdiepen in de spelregels van een sport horen er ook bij.

Natuur & Techniek

Hoe komt het dat vliegtuigen kunnen vliegen? Waarom zakken bruggen niet in elkaar? Leerlingen die het leuk vinden om antwoord te geven op uitdagende vraagstukken kiezen voor de Plusroute Natuur & Techniek. Je werkt veel samen om dingen uit te pluizen. Zo ga je een onbekende planeet in kaart brengen, leer je van alles over het zonnestelsel en onderzoek je hoe de recherche sporenonderzoek doet en zo bewijsmateriaal verzamelt. Soms bouw je iets op schaal, om te kijken of wat je bedacht hebt ook in het echt werkt.

Kunst & Cultuur

Op De Heemgaard kies je in de brugklas een Plusroute. Ben jij creatief? Dan is de plusroute Kunst & Cultuur iets voor jou.
Kunst & Cultuur heeft drie richtingen: muziek, drama en beeldend. Na een paar weken kies je de richting waarin je verdergaat.
Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

Entreprenasium

Op het Entreprenasium word je de baas van je eigen onderzoek of project. Je kiest zelf een onderwerp en wat je ervan wilt leren. Dat kan van alles zijn. Misschien wil je graag iets goeds doen voor een ander, of wil je een eigen bedrijf starten. Bijna alles kan! Op het Entreprenasium moet je durven vallen en opstaan. We verwachten namelijk veel initiatief. Het is jóuw project! Hier werk je een dagdeel per week aan. Tijdens de DOE-dag maak je kennis met het Entreprenasium.

Latijn

Latijn wordt toch helemaal niet meer gebruikt? Jawel hoor! Ieder bot, elke spier in je lijf heeft een Latijnse naam. En elk dier ook. Zelfs wij! Homo sapiens: de denkende mens! Latijn is de basis voor veel moderne talen. Frans bijvoorbeeld! Je leert dus sneller andere talen als je kennis hebt van Latijn.
Op het atheneum kun je Latijn als extra vak kiezen. Handig!

Tijdens de DOE-dag ga jij aan de slag met Latijnse teksten. Vertalen, lezen en spreken… Je komt een heel eind als je gewoon alle letters uitspreekt. Maar de ‘u’ wordt een ‘oe’ en de ‘ae’ een ‘ai’. Wist je trouwens dat de Romeinen soms echt rare jongens waren? Asterix en Obelix hadden het daar vaak over. Om te weten te komen of dat ook echt zo is, nemen we gewoontes zoals slavernij, gladiatoren en eten en drinken onder de loep!

Grote brugspiekmiddag

Benieuwd naar een middag in het voortgezet onderwijs? Kom dan naar onze Grote Brugspiekmiddag. Een middag al even een brugklasser zijn! Volgens een lesrooster volg je een aantal korte lessen. Je maakt kennis met vakken zoals wiskunde, biologie, Frans, Engels of muziek.