Plusroutes

Plusroutes

Als jij je aanmeldt voor de brugklas op De Heemgaard, maak je ook meteen een keuze voor een plusroute. Iedereen doet dat, behalve wanneer je kiest voor het entreprenasium.
Twee uur in de week krijg je les in vakken waarin je écht geïnteresseerd bent. In de tweede klas krijg je één uur per week les in de plusroute van je keuze.
Misschien vind je de plusroute wel zo interessant dat je in de bovenbouw een profiel of examenvak kiest dat aansluit bij je plusroute. Je kunt zelfs examen doen in je plusroute!

Je kunt kiezen uit de volgende plusroutes:

Sport & Bewegen

Je hoeft geen topsporter te zijn, maar als je van sporten houdt, is deze plusroute wat voor jou! Je leert allemaal verschillende soorten sporten kennen, zoals atletiek, tafeltennis en tumblingbaan springen. Dit doe je in blokken, wat betekent dat je vier lessen oefent en daarna een beoordeling krijgt. In de schakelweken op De Heemgaard, doe je mee aan speciale sportdagen en activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen!

Sienna:

“Ik zwem iedere week en wilde graag kennismaken met atletiek en andere sporten. Door deze plusroute heb ik nu ook technieken geleerd om tijdens het hardlopen beter adem te halen!”

Kunst & Cultuur

Is creatief jouw tweede naam? Durf jij uit jouw schulp te kruipen, misschien wel in iemand anders huid te kruipen? Kies dan voor deze plusroute met drie richtingen: muziek, drama en beeldend. Zo doe je toneelervaring op, door zowel een toneelstuk te schrijven als ook uit te voeren. Ook bij muziek kun je zelf muziek maken, zingen, of muziek schrijven. Om jouw creatieve ideeën te verbeelden maak je kennis met diverse technieken en materialen. We werken bijvoorbeeld met Photoshop, stop-motion, textiel en schilderen op een echt doek.

Lotte:

“Omdat ik actrice wil worden, koos ik voor de richting Drama. Je leert verschillende personages en emoties uit te beelden. Ik moest eens een stoere jongen nadoen, dat was echt grappig!”

Natuur & Techniek

Waag jij je liever aan technische vragen of natuurkundige proefjes? Is uitpluizen écht jouw ding? Bij deze plusroute leer je van alles te onderzoeken door zelf aan de slag te gaan. Je leert over de natuurwetenschappen, die gaan over de levende én de levenloze natuur, en leert bijvoorbeeld hoe een verkeersplein in elkaar zit door deze zelf te ontwerpen.

Rico:

“We gaan een raket bouwen die we ook echt gaan lanceren! En ook heb ik een spaghetti-brug gebouwd en geleerd wat de goede constructie daarvoor is.”

Entreprenasium

Ben jij…

  • Ondernemend?
  • Zelfstandig?
  • Onderzoekend?

Kun je één of meerdere van deze bolletjes met ‘ja’ beantwoorden? Mooi! Word dan je eigen baas op het Entreprenasium!

In plaats van de hiervoor genoemde plusroutes kun je bij ons ook kiezen voor het Entreprenasium. Op het Entreprenasium bepaal jij zelf wat je wil leren. Dit doe je in overleg met je coach. Misschien wil je je eigen bedrijf opstarten, een boek schrijven, een game of app maken of Italiaans leren. Bijna alles kan, als je maar durft!

Tijdens de lessen leer je hoe je een project opstart en uitvoert. Je kunt meedoen met workshops en we bezoeken bedrijven in de regio.