De Heemgaard

De Heemgaard

De Heemgaard is een school voor mavo, havo en atheneum (met Latijn). Ook is er een Internationale Schakelklas (ISK) voor kinderen die nog niet zo goed Nederlands spreken. Ons motto is dat iedereen welkom is – we zijn verantwoordelijk voor onszelf, de ander en de wereld. En omdat we dit samen doen, weten we precies wat we van elkaar kunnen verwachten. 

 

Een fijne en veilige sfeer

Dat jij een fijne schooltijd hebt … dat vinden wij misschien wel het allerbelangrijkste. We willen dat je je prettig voelt op school. Leren gaat namelijk beter als jij je op je gemak voelt en met plezier naar school gaat. Alle leerlingen en klassen hebben een eigen mentor, die samen met jou en je klasgenoten zorgt voor een fijne, veilige sfeer. We dagen je uit op zoek te gaan naar je talenten en interesses. Je krijgt op De Heemgaard volop ruimte om deze verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld tijdens de Plusroutes of op het Entreprenasium.

Christelijke school

De Heemgaard is een christelijke school waar iedereen welkom is. We hebben een open karakter en geven samen vorm aan dagopeningen en vieringen. We verweven eeuwenoude waarden als respect en verbondenheid met de actualiteit en eigenheid van onze school. Bij ons kun jij jezelf zijn! We vinden het belangrijk dat iedereen gezien en gekend wordt. Daarom hebben we afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan en wat we van elkaar mogen verwachten. Zo weten we allemaal waar we aan toe zijn en wat we aan elkaar hebben. Helder en duidelijk!

Apeldoorn en omstreken

Op De Heemgaard zitten niet alleen leerlingen uit Apeldoorn. Onze leerlingen komen bijvoorbeeld uit Epe, Eerbeek, Wilp, Lieren, Beekbergen, Wenum Wiesel, Klarenbeek, Loenen en Vaassen.