Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles

Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles

Sommige leerlingen hebben nét wat extra begeleiding nodig bij hun huiswerk en examens, sommigen hebben baat bij bijles. Daarom biedt Lyceo deze begeleiding voor leerlingen van alle niveaus, jaarlagen en scholen. De vestiging bevindt zich in het schoolgebouw.
Wij ondersteunen uw kind vakinhoudelijk, bij het aanleren van studievaardigheden en/of bij het maken van een goede planning. Aan de verschillende vormen van ondersteuning van Lyceo zijn kosten verbonden.

Even voorstellen
Het team bestaat uit een groep begeleiders met elk hun eigen kwaliteiten. We werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van iedere leerling. Dit doen we bijvoorbeeld door leerlingen actief te laten oefenen met plannen en hen te leren hoe ze zelf antwoorden kunnen vinden op vragen over de leerstof.  De vestigingscoördinator leidt het team en deze vestiging. Deze onderhoudt ook het contact met de rector, mentoren en andere betrokkenen binnen de school. Op die manier werkt Lyceo samen met de school aan het verbeteren van de schoolresultaten van leerlingen.

Huiswerkbegeleiding Heemgaard
Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen, het aanleren van verschillende studievaardigheden en het verbeteren van de resultaten. Onder begeleiding van Lyceo maakt de leerling huiswerk in het lokaal. We maken dagelijks een planning met de leerling, geven extra uitleg, overhoren het leerwerk, controleren het maakwerk en onderhouden contact met ouder(s)/verzorger(s) en mentoren over de voortgang van de leerling. Daarnaast werkt de leerling aan verschillende studievaardigheden om zo te ontdekken welke manier van leren het beste bij hem/ haar past. Lyceo biedt 5, 4 of 3 dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14:15 uur tot 17:30 uur in het begeleidingslokaal. Leerlingen komen na hun laatste lesuur naar de begeleiding. De groepen bestaan uit maximaal 7 leerlingen.

Huiswerkklas
De huiswerkklas bestaat uit een minder intensieve vorm van begeleiding in vergelijking met huiswerkbegeleiding zoals hierboven beschreven. Er is minder aandacht voor het aanleren van studievaardigheden. Er wordt meer gevraagd om zelfstandigheid en eigen initiatief. Leerlingen werken zelfstandig aan hun planning en zij kunnen hulp vragen aan de begeleider.
De huiswerkklas wordt 2, 3, 4 of 5 middagen in de week aangeboden van 14.15 – 17.30 uur.
De groepen bestaan uit maximaal 15 leerlingen.

Bijles
Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken bij dat ene lastige vak? Lyceo biedt één-op-één bijles aan op jouw school voor het vak waar jij net iets meer moeite mee hebt! Een ervaren persoonlijke begeleider van Lyceo gaat met jou aan de slag om achterstanden in te halen. Helemaal in jouw tempo! Voordat je het weet, ben je weer helemaal bij met de rest van de klas en haal je hogere cijfers voor het vak waarvoor je bijles volgt.

Examentrainingen
De slagingskans van uw zoon/dochter vergroten? Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens organiseert Lyceo examentrainingen. Op verschillende locaties in Apeldoorn bieden wij gedurende het hele jaar examentrainingen aan. Kijk bij examentrainingen voor meer informatie over de trainingen in de buurt. Wij raden u van harte aan niet te lang te wachten met inschrijven, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Contact
Indien u vragen heeft over onze diensten of wilt starten met onze begeleiding, kunt u contact opnemen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.
U kunt ons telefonisch bereiken op 071-7900040.

Lyceo Extra
Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma bieden we dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Wat we nog meer doen? Kijk op Lyceo Extra.