Entreprenasium

Entreprenasium

De maatschappij heeft initiatiefrijke jongeren nodig. Mensen die zich actief en daadkrachtig opstellen. Leerlingen die ondernemend en onderzoekend in de wereld staan krijgen op het Entreprenasium de mogelijkheid om met eigen leerdoelen en programma’s aan de slag te gaan. In plaats van een plusroute kies je dan in de brugklas voor het Entreprenasium.
Hier bepaal je in overleg met een coach zelf wat en hoe je leert. Een eigen bedrijf opstarten, een boek schrijven, een game of app maken of Italiaans leren. Bijna alles kan, als je maar durft! Per schoolweek ben je een dagdeel (vier lesuren) vooral zelf bezig met je eigen project. Dan volg je dus geen lessen met je klas. Er komt veel eigen initiatief en verantwoordelijkheid bij kijken. Best een uitdaging om te zorgen dat je andere resultaten in orde blijven. Natuurlijk word je begeleid, zodat er genoeg tijd is om in dit project te steken.

Op het Entreprenasium gaan leerlingen

  • hun eigen kwaliteiten ontdekken en inzetten.
  • op een ondernemende manier de omgeving verkennen.
  • een plan van aanpak (businessplan) schrijven
  • actief en zelfstandig aan de slag met hun eigen project.

Maarten: “Op het Entreprenasium ga je je eigen weg. Ik ben samen met twee jongens een bedrijf aan het opzetten waarin we game spullen verkopen via een webshop. Bij ons is het goedkoper dan bij Cool Blue, slim hé!