Quotes/tips leerlingen

Quotes/tips leerlingen

Maarten: Wat vind jij belangrijk? Moet de school dichtbij zijn? Moeten ze extra leuke vakken aanbieden? Wat mij overtuigde is dat ik me hier thuis voel!

Indy: Kijk de filmpjes, lees de boekjes en vergelijk scholen met elkaar. Ik zit hier nu goed op mijn plek!

Nathalie: Kijk goed welke vakken een school aanbiedt, welke reizen en excursies er zijn en volg je hart!

Julia: Ik hoorde veel leuke verhalen over De Heemgaard! Het is een creatieve school en dat past bij mij.

Sofie: Kijk goed rond tijdens de open dag of een school bij jou past. Heb je vragen? Stel ze aan de docenten en leerlingen. Maak een lijstje van de plus- en minpunten van een school, zodat je het thuis nog eens rustig kunt bekijken!

Quido: Wees niet bang dat je de lokalen niet kunt vinden, want die vind je gewoon!

Lize: Ik wil later graag examen doen in muziek, De Heemgaard is één van de weinige scholen die dit aanbiedt!

Rico: Ik heb gekozen voor het profiel Natuur & Techniek omdat ik later iets met techniek wil doen en ik vind het cool om te weten hoe iets in elkaar zit. Dit jaar gaan we een raket bouwen die we ook echt gaan lanceren! Ook heb ik een spaghetti-brug gebouwd en geleerd wat een goede constructie is.

Lotte: Ik wil later actrice worden en heb daarom voor de plusroute Kunst & Cultuur en daarbij de richting Drama gekozen. Je leert verschillende personages en emoties uit te beelden en hoe je open kunt zijn in een groep. Ik moest eens een stoere jongen nadoen, dat was echt grappig!

Sander: Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in ondernemen; mijn familie is ondernemend en ik wilde dat ook graag. Mijn keuze voor De Heemgaard was dus snel gemaakt! Samen met Laura heb ik marktonderzoek gedaan naar scooters. We zijn nu bezig een webshop op te zetten.

Laura: Op de Business school leer je een marketingplan maken, producten aan de man brengen en logo’s en reclame ontwerpen. Door influencers in te zetten kun je bijvoorbeeld meer omzet draaien. Ook heb ik meer geleerd over aandelen en het bouwen van een webshop!

Meer lezen wat leerlingen vinden? Bekijk onze brochure, boordevol tips, uitleg en achtergrondinformatie.