Jaaragenda

Jaaragenda

Activiteiten

Naast lessen zijn er jaarlijks ook allerlei activiteiten om de schooltijd leuker en interessanter te maken. Denk aan sportdagen, uitjes en projecten zoals Dance, fotoverhaal en cabaret. We organiseren sporttoernooien en tijdens de einddagen staan voetbal, zwemmen en badminton op het programma. En wat ook bijzonder is, is ons ‘partnerschap’ met de Lower Basic Cycle School in Sittanunku, Gambia. Leerlingen van de Heemgaard halen via allerlei acties ieder jaar geld op voor deze school, bijvoorbeeld voor nieuw meubilair, boeken en nog veel meer. Ook gaat er ieder jaar een groepje leerlingen naar Gambia toe.

Wervingsactiviteiten

Open dagen en doe-middagen voor nieuwe leerlingen staan vermeld bij groep 7/8. Hier staat ook meer informatie over de aanmelding en toelating.

Jaarplanning

We werken op De Heemgaard met een jaarkalender in twee delen (semesters). Elk semester heeft twee perioden. Het totale schooljaar kent dus vier perioden.
We sluiten elke periode af met een schakelblok, waarin activiteiten plaatsvinden die het normale lesrooster kunnen verstoren. Wanneer er geen andere activiteiten voor leerlingen zijn, wordt er in het schakelblok gewoon les gegeven (volgens een aangepast rooster).
Een aantal weken voordat het schakelblok plaatsvindt, staat het rooster voor die afwijkende periode online.
Bekijk hier onze jaarkalender 2023-2024.