Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Sinds 2020 biedt Lyceo huiswerkbegeleiding, bijles en examenbegeleiding aan op De Heemgaard. De begeleiding vindt plaats in school en is voor leerlingen van alle niveaus en jaarlagen. Leerlingen worden vakinhoudelijk ondersteund bij het aanleren van studievaardigheden en/of bij het maken van een goede planning. Andere aandachtspunten zijn het vergroten van zelfvertrouwen, een zelfstandige werkhouding en het zelf antwoorden kunnen vinden op vragen over de leerstof. Aan de ondersteuning van Lyceo zijn kosten verbonden.

Het team
De begeleiders hebben ieder hun eigen kwaliteiten. De vestigingscoördinator leidt het team op De Heemgaard en onderhoudt het contact met de rector, mentoren en andere betrokkenen binnen de school. Op die manier werkt Lyceo samen met ons aan het verbeteren van de schoolresultaten van onze leerlingen.

Huiswerkbegeleiding in de praktijk
Leerlingen maken dagelijks een planning, krijgen extra uitleg en worden overhoord. Dit gebeurt allemaal in een ‘Lyceo-lokaal’. Medewerkers van Lyceo controleren het maak- en leerwerk en onderhouden contact met ouder(s)/verzorger(s) en mentoren over de voortgang. Ook is er aandacht voor studievaardigheden, persoonlijke leerstijlen en het verbeteren van studieresultaten. De huiswerkbegeleiding wordt 3 tot 5 middagen per week aangeboden van 14:00 uur tot 17:30 uur. Leerlingen komen na hun laatste lesuur naar het lokaal; een groep bestaat uit maximaal 7 leerlingen.

Mavo All-in
Dit is een huiswerkklas speciaal ingericht voor onze Mavo-afdeling. Het is een minder intensieve vorm van begeleiding, die ook open staat voor leerlingen uit de andere afdelingen. Kort gezegd is er minder aandacht voor het aanleren van studievaardigheden en meer ruimte voor zelfstandig werken en eigen initiatief. Leerlingen werken aan hun planning en kunnen hulp vragen aan de begeleider. Deze huiswerkklas wordt 4 middagen per week aangeboden van 14.00 – 17.30 uur. De groepen bestaan uit maximaal 15 leerlingen.

Lyceo Startweek
Van woensdag 30 augustus t/m vrijdag 3 september 2021 is er een Lyceo Startweek waarin leerlingen kennismaken met de basisvaardigheden; handig tijdens de hele schoolcarrière en als basis voor de begeleiding. In diverse workshops komen verschillende plannings- en studievaardigheden voorbij, met aandacht voor hoofd, hart én lijf. Er zijn géén extra kosten aan de startweek verbonden. Wel is het handig om vóór de startweek een intakegesprek in te plannen om kennis te maken en de doelen samen in kaart te brengen.

Bijles en examentraining
Lyceo biedt één-op-één bijles aan voor vakken waar leerlingen net iets meer moeite mee hebben. Goed om achterstanden in te halen en even op een eigen tempo te kunnen werken. Zo zijn leerlingen snel weer bij met de rest van de klas en halen ze weer hogere cijfers. Naast bijles kunnen leerlingen zich ook voorbereiden op hun eindexamen. Lyceo organiseert examentrainingen, waarvoor online ingeschreven kan worden. Deze trainingen zijn te boeken tegen een sterk gereduceerd tarief. Is hier belangstelling voor, wacht dan niet te lang met inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt.

Kosteloze ondersteuning
Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma is er dagelijks kosteloos ondersteuning voor kinderen die dat nodig hebben. Leer hier meer informatie.

Contact
Heeft u vragen over onze diensten of wilt starten met huiswerkbegeleiding? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt ons bereiken via 071-7900040.