Gezond en duurzaam

Gezond en duurzaam

De Heemgaard is een gezonde school met een integraal beleid over schoolgezondheid. Op school leren onze leerlingen over gezond gedrag. In de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen, omdat hier een gezonde keuze te maken is. Onze medewerkers stimuleren de gezonde keuze, hebben oog voor duurzaamheid en geven het goede voorbeeld.

Er wordt structureel aandacht besteed aan gezonde voeding in de lessen en het voorkomen van het gebruik van genotsmiddelen. De school is rookvrij; het rookverbod geldt voor zowel leerlingen als medewerkers. De GGD ondersteunt onze school hierbij. Naast een gezonde school, willen we ook een duurzame omgeving creƫren. Een omgeving met veel groen en weinig (zwerf)afval en waar aandacht is voor afvalscheiding. Een gebouw waar leerlingen makkelijk kraanwater kunnen drinken, zonlicht en frisse lucht krijgen. Fietsen en openbaar vervoer zijn bij ons de standaard.

Wij maken ouders attent op het aanbod in onze schoolkantine en vragen regelmatig aandacht voor gezonde eet- en beweeggewoonten in ons onderwijs.