Activiteiten

Activiteiten

Cultuur

De projectgroep Cultuur organiseert op De Heemgaard een aantal activiteiten op het gebied van dans, muziek en theater. Zelf spelen leerlingen daar – ook als klas – een actieve rol in.

Sportdagen

Naast de gewone lessen bewegingsonderwijs worden sportdagen georganiseerd voor leerlingen uit alle klassen. Iedereen doet mee aan een basketbal- en/of volleybaltoernooi. Tijdens de Einddagen staan onder meer voetbal, zwemmen en badminton op het programma. Wanneer het mogelijk is, doet De Heemgaard ook mee aan interscolaire sporttoernooien.

Sportoriëntatie

In de eindexamenklassen bieden we sportoriëntatie aan, samen met een aantal sportverenigingen uit Apeldoorn en omgeving. Leerlingen kunnen kennismaken met een aantal sporten die we niet of nauwelijks tijdens gewone gymlessen doen, zoals duiken, karate, tennis, golf en survival.

Sociaal

De Heemgaard kent een lange traditie in sociale projecten. Binnen ‘Invest in the Quality of Life’ ondersteunen we ontwikkelingsprojecten, die bij voorkeur met onderwijs te maken hebben. Al vanaf 2008 helpen wij een school in Gambia, de Basic Cycle School in Sittanunku. We helpen het onderwijs ontwikkelen en steunen de gehele dorpsgemeenschap. De afgelopen jaren hebben we nieuw schoolmeubilair laten maken. Er is een lokalenblok vernieuwd en het High School gedeelte is van leermiddelen voorzien. Naast financiële steun bezoeken we jaarlijks de school om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Vieringen

Als christelijke school vinden we het belangrijk stil te staan bij onze traditionele vieringen. De kerst- en paasvieringen zijn eigen producties rondom een zelfgekozen thema. Leerlingen spelen hierbij een belangrijke rol. Zij kunnen schitteren op het podium, het decor bouwen, muziek maken, dansen en het licht en geluid verzorgen.