Plusroutes

Elke leerling die zich aanmeldt voor de brugklas op De Heemgaard maakt een keuze voor een plusroute, behalve wanneer de leerling kiest voor het entreprenasium (alleen mogelijk als je in een atheneum/havo- of atheneumbrugklas bent geplaatst). In de onderbouw verdiep je je in een vakgebied naar jouw keuze. Misschien vind je je plusroute zo interessant dat je in de bovenbouw een profiel kiest dat aansluit bij die plusroute.

Je kunt kiezen uit de volgende plusroutes:

Kunst & Cultuur

Leerlingen die graag creatief bezig zijn door iets te bedenken, te tekenen, te maken of te musiceren, kunnen zich helemaal uitleven bij de plusroute Kunst & Cultuur. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. In ieder geval leer je een voorstelling te organiseren, kostuums te maken, een film te produceren en een scenario te schrijven. Uiteraard is er voldoende ruimte om zelf op het podium te staan.

Natuur & Techniek

Een uitdagend programma op hoog niveau voor leerlingen die verder kijken en denken. De opdrachten zijn divers, maar bevatten altijd een natuurkundige of technische uitdaging. Via onderzoek werk je verschillende thema’s uit. Je bedenkt waarom iets op een bepaalde manier werkt en wat daar invloed op heeft. Soms bouw je iets op schaal om te kijken of wat je bedacht hebt ook in het echt werkt.

Sport & Bewegen

Sportieve leerlingen komen helemaal tot hun recht bij Sport & Bewegen. Ze maken kennis met sporten die in de reguliere lessen niet aan bod komen. Denk dan aan atletiek en circusactiviteiten. Zelf een sporttoernooi organiseren en je verdiepen in de spelregels horen ook bij de route.

Informatie

Schoolgids bewaren of doorsturen?
Download hem hier
downloaden
Schoolgids 2020 (236.55 KB)