Plusroutes

Op De Heemgaard kies je in de brugklas een Plusroute. Je krijgt dan twee uur per week les in vakken waarin je écht geïnteresseerd bent. Misschien vind je je je Plusroute wel zo interessant dat je in de bovenbouw een profiel kiest dat aansluit bij je Plusroute.

Je kunt kiezen uit drie Plusroutes:

  • Kunst & Cultuur
  • Natuurt & Techniek
  • Sport & Bewegen

Als je in de atheneum of atheneum/havo brugklas zit, kun je ook voor het Entreprenasium kiezen.

Kunst & Cultuur

Ben jij creatief? Dan is de plusroute Kunst & Cultuur iets voor jou. Kunst & Cultuur heeft drie richtingen: muziek, drama en beeldend. Na een paar weken kies je de richting waarin je verdergaat. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Je leert een voorstelling organiseren, kostuums maken, een film produceren en een scenario schrijven. Natuurlijk sta je zelf ook op het podium!

Natuur & Techniek

Hoe komt het dat vliegtuigen kunnen vliegen? Waarom zakken bruggen niet in elkaar? Leerlingen die het leuk vinden om antwoord te geven op uitdagende vraagstukken kiezen voor de Plusroute Natuur & Techniek. Je werkt veel samen om dingen uit te pluizen. Zo ga je de onbekend planeet Moendoes in kaart brengen, leer je van alles over het zonnestelsel en onderzoek je hoe de recherche sporenonderzoek doet en zo bewijsmateriaal verzameld. Soms bouw je iets op schaal, om te kijken of wat je bedacht hebt ook in het echt werkt.

Sport & Bewegen

Je hoeft geen topsporter te zijn om Sport & Bewegen te kiezen. Je maakt kennis met allemaal verschillende sporten zoals atletiek, jongleren en tafeltennis. Zelf een sporttoernooi organiseren en je verdiepen in de spelregels van een sport horen ook bij.

Doe examen in je plusroute!

Je kunt examen doen in muziek, sport en beeldende vorming. Dat is best bijzonder! Zit je op de havo of het atheneum? Dan kun je ook nog kiezen voor wiskunde D als keuzevak.

Simone

“Op de Heemgaard krijg je normale lessen, maar ben je ook heel vrij om te kiezen wat je leuk vindt. Tijdens de plusroutes bijvoorbeeld. Daarin kun je zelfs examen doen.”