Coronavirus update 27 oktober

12 oktober 2020

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u informatie over eventuele coronabesmettingen op de Heemgaard.

Contactpersoon
Neem bij corona gerelateerde vragen contact op met de afdelingsleider van uw kind via 055 538 5600 of via info@heemgaard.nl

Gezondheidsklachten
De meest voorkomende coronaklachten zijn:

  • Verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • (licht) hoesten.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Kortademigheid/benauwdheid.
  • Verhoging óf koorts boven de 38 graden.

Heeft uw zoon of dochter een van deze klachten? Houd uw kind dan thuis en laat uw kind testen bij de GGD.

 Nieuwsberichten:

  • 27 oktober 2020

In en rond de herfstvakantie is het aantal corona gerelateerde afwezigheid toegenomen. Op dit moment zijn 5 leerlingen en ook één docent geheel volgens protocol in quarantaine, wegens een besmetting in het betreffende gezin. Ook zijn 3 leerlingen zelf positief getest en uiteraard in quarantaine.
In alle genoemde situaties,  is geheel volgens de richtlijnen van het RIVM gehandeld en volgens de GGD is er geen verdere actie noodzakelijk.

  • 15 oktober 2020

Ik wil u informeren dat een van onze leerlingen deze week helaas positief is getest op het coronavirus. Deze leerling was al enkele dagen volgens protocol afwezig wegens de klachten die zich voordeden. Gelukkig gaat het met de leerling naar omstandigheden goed.  Wij hebben de GGD om advies gevraagd. Naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek hebben zij aangegeven dat verdere maatregelen niet nodig zijn aangezien de kans op besmetting zeer gering was.