Beleggersprijs

14 november 2017

Droom jij er wel eens van om veel geld te hebben? Wat zou jij ermee doen? De leerlingen van de Business School kregen de kans om even te ervaren hoe het is om €100.000,- te bezitten. Tijdens een module beleggen hadden zij de mogelijkheid om in groepjes dit geld te investeren op de aandelenbeurs. Naast les over beleggen in aandelen, obligaties en opties hebben de leerlingen, bijna real-time, kunnen handelen op de beurs. Dit met de site van scholenstrijd, een landelijk initiatief om leerlingen kennis te laten maken met de beurs.

Om de spanning te verhogen was er een interne competitie uitgeschreven. De titel ‘HEEMGAARD BELEGGERS 2017’ is gewonnen door het team: Yorick Harmsen (A4b), Melle Vloedgraven (H4d) en Rowan Weijland (H4b). Naast de eervolle vermelding was er een ongezonde maar lekkere prijs voor de heren.

In het voorjaar start de landelijke competitie van scholenstrijd en dan is het mogelijk voor alle leerlingen om een gooi te doen naar de best beleggende scholier van Nederland.

Oh, de €100.000,- was helaas fictief. Maar misschien was dat maar goed ook. Want om nou zomaar te gaan beleggen terwijl je er nog veel over moet leren is misschien niet zo verstandig. De winnaars van dit jaar hadden volgens henzelf wel veel geluk gehad. En als ze terugkijken zouden ze de volgende keer wat meer geduld hebben met bepaalde aandelen.